Werkwijze

Sieraden met as

Assieraden vullen

Onze Gedenksieraden zijn uitgevoerd in gerhodineerd zilver voor een duurzame exclusieve uitstraling en gezet met zirkonia. Veel modellen, met uitzondering van de armbanden, zijn verkrijgbaar in 14 krt of 18 krt geel, wit of rose goud. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Assieraden met hars afwerking

De asresten worden met een speciale hars gemengd waardoor een glanzende doorzichtige afwerking ontstaat. Het verleden heeft aangetoond dat deze afwerking uitermate geschikt is om dagelijks gedragen te worden. Wel willen wij u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Wij adviseren dan ook om te allen tijde een kleine hoeveelheid as te bewaren.

Vingerafdruk sieraden

Vingerafdrukken leveren wij in verschillende uitvoeringen. Er is een groot verschil tussen het maken van vingerafdrukken van een mal en vingerafdrukken van een inktafdruk.

Mal / Wasmodel

In een zilver of gouden sieraad kan Impona de afdruk in het materiaal gieten. De ene lijn is dieper als de andere lijn, exact zoals het wasmodel of de mal is. De afdruk is de ware afdruk op de vinger, geen negatief zoals bij een inktafdruk.

 

Inktafdrukken

Inktafdrukken worden via een laser op het materiaal overgebracht. Dit materiaal kan edelmetaal, staal, glas enz. zijn. In principe is ieder vlak op een metaal geschikt om een afdruk te laseren en kan vele malen gebruikt worden. Bij de kosten van het laseren dient u rekening te houden met de bijkomende kosten van het artikel (b.v. zilveren of gouden plaatje) waarop de vingerafdruk moet komen.

Urnen

Ook hier hebben we gezocht naar mooie en bijzondere producten. Naar urnen die handgemaakt zijn, net even anders dan standaard of juist die je helemaal naar wens kunt samenstellen. Dat betekent dat we vaak even persoonlijk contact hebben over de mogelijkheden. Een urn koop je pas als het goed voelt, je zeker weet dat jouw keuze past bij jou of de overledene.

Hoewel we niet alles kunnen tonen op de website, kunnen bijna iedere urn wel leveren. Dus neem gerust contact op wanneer je op zoek bent naar een specifieke urn die niet op de website is toegevoegd, dan gaan we voor je op zoek.